Op vakantie met de camper of de caravan is leuk. Het staat voor avontuur, veel zien van het landschap en onthaasten. Maar dan is het wel belangrijk dat je ’s nachts tot rust kunt komen. En daar gaat het vaak mis. Veel mensen liggen in hun camper of caravan op een verouderd matras. Waarom? Omdat de bedden in hun camper of caravan een afwijkende maat hebben en ze het ingewikkeld vinden om daar een nieuw matras van goede kwaliteit voor te bestellen. En dat terwijl het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.  

Grote kans namelijk dat het bed in de camper of caravan een Frans bed is. En daarvoor kun je heel eenvoudig een kwalitatief Frans matras op maat laten maken. Maar wat is zo’n Frans matras dan precies? Is het eenvoudig om er eentje te bestellen? En wat zijn de afmetingen van een Frans bed matras? In deze blogpost zetten we alles voor je op een rijtje. Na het lezen van dit stuk weet jij alles over een Frans bed matras en hoe je er een kunt bestellen.    

Wat is een Frans bed matras? 

Laten we voor het gemak maar beginnen bij het beginnen met de vraag: wat is een Frans matras? Een Frans bed matras is een matras waar één, of soms meerdere hoeken, vanaf gesneden zijn. Dit kan een schuine of een ronde hoek zijn. Het matras heeft dus een afwijkende vorm. Dit is ideaal, want in een caravan en camper heb je maar beperkt ruimte. Om je dus toch voldoende bewegingsruimte te geven, kiezen veel camper- en caravanbouwers ervoor om het matras wat smaller te maken aan het voeteneind. Die ruimte gebruik je vaak toch niet. Bij Blue Ocean kies je voor een duurzaam, op maat gemaakt Frans matras met schuine hoek, met een dikte van 17 centimeter. Met dit matras slaap je ook op reis als een marmot. 

Waar moet ik op letten bij het bestellen van een Frans matras? 

Maar waar moet je dan op letten bij het bestellen van een Frans matras voor je camper of caravan? Op de eerste plaats natuurlijk op de afmetingen van het Frans bed matras. Dit is eenvoudig te achterhalen. Met deze meetinstructies weet je direct welke maat Frans matras je nodig hebt en hoe je die maten aan ons doorgeeft. Daarnaast is het beter om voor een kwalitatief, duurzaam matras te kiezen, dan voor de goedkoopste optie. Je hebt dan simpelweg langer plezier van je Frans bed matras in je camper of caravan. En kies ook voor een goede kwaliteit overtrek voor om het Franse matras. Een tijk die vochtregulerend én goed wasbaar is. Zo houd je de boel fris en fruitig. Zo zijn alle Blue Ocean matrassen gemaakt van bamboe. Een heerlijk zacht en duurzaam materiaal met antibacteriële eigenschappen. 

Een duurzaam Frans bed matras van Blue Ocean 

Oké, je wilt nu misschien ook een nieuw Frans matras kopen voor je camper of caravan. Dat snappen wij, want met een nieuw matras van hoge kwaliteit zal je nachtrust op vakantie aanzienlijk verbeteren. Maar waar begint je zoektocht? Nou, een Frans bed matras kopen begint bij Blue Ocean. Op onze Blue Ocean Maatwerk Matras Met Schuine Hoek pagina is het super eenvoudig om je duurzame matras van topkwaliteit koudschuim te bestellen. Liever een iets steviger matras? Geen probleem. Het is zelfs mogelijk om een matras volledig op maat te maken, bijvoorbeeld met meerdere schuine hoeken. Voor welke variant je ook kiest, je hebt altijd een heerlijk liggend, kwalitatief, handgemaakt, optimale steun biedend, goed ventilerend en perfect passend Frans bed matras met schuine hoek voor in je camper of caravan. Oui, oui, laat de vakantie maar beginnen! 

Wil je meer informatie na het lezen van dit artikel? Neem contact met ons op via de chat knop, bel ons op 085 018 33 31 of mail naar info@blueoceanmatrassen.nl.