Duurzaamheid

waarom het belangrijk is om onze oceanen schoon te houden

Ondernemen met een zo laag mogelijke footprint

Bij Blue Ocean® staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Dat betekent dat we naast onze core business – het leveren van Blue Ocean® matrassen, een bijdragen willen leveren aan een gezonde planeet en samenleving, waarin ook de volgende generatie moet kunnen wonen, werken en recreëren.  

Duurzame bedrijfsvoering: verminderen van onze eigen footprint in de gehele keten 

Duurzaamheid is onderdeel van onze visie en activiteiten. Wij streven naar een minimale belasting van het milieu en een bedrijfsvoering die daarbij past: minimaal materiaal en energieverbruik en daarmee een zo laag mogelijke footprint.   

Het Blue Ocean® matras wordt daarom duurzaam geproduceerd in Nederland uit één laag topkwaliteit koudschuim. Doordat we niet met onnodige lagen werken reduceren wij onze footprint aanzienlijk ten opzichte van matrassen met één of meerdere toplagen. 

Van het biologische kopje koffie tijdens onze brainstormsessies tot zo licht en min mogelijk verpakkingsmateriaal waarin we je matras veilig bezorgen. Duurzaam ondernemen, dat mag je van Blue Ocean ® verwachten.  

Een matras van duurzame materialen

Bij de productie van het koudschuim hebben we er voor gekozen om een deel van het fossiele materiaal te vervangen door een natuurlijke en milieuvriendelijk materiaal: ricinusolie. Een volledig biologisch afbreekbare olie, gewonnen uit de vrucht van de Ricinus Communis, ook wel bekend als de wonderboom.

Het Blue Ocean® matras is verder voorzien van een duurzaam bamboevezel overtrek. Bamboevezel is extreem zacht, sterk en licht. En een veel duurzamer alternatief voor katoen. 

Blue Ocean® x goede doelen

Wij gaan nóg een stukje verder voor een schonere wereld. Om te helpen bij het schoonmaken en -houden van onze oceanen en rivieren doneren wij voor ieder geleverd matras een deel van onze omzet aan goede doelen die bijdragen aan het beschermen van onze oceanen.  

Met deze steun geven we nog meer vorm aan onze maatschappelijke betrokkenheid. Een donatieprogramma dat wij de komende jaren door zullen zetten, want bij Blue Ocean® hechten we waarde aan de lange termijn: zowel voor onze matrassen als voor onze omgeving.  

Bestel je matras