Blue Ocean® matrassen worden gemaakt van een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig comfortschuim. Die combinatie zorgt voor een heerlijk ligcomfort, hetgeen perfect aansluit bij de passie van Blue Ocean® : mensen onderweg net zo goed laten slapen als thuis.

We zetten graag alle voordelen van een matras met dit voor Blue Ocean geproduceerde koudschuim voor je op een rijtje.

Elastisch

Beweging vormt een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust. Wetenschappelijk toont aan dat wij tussen de 35 tot 40 keer per nacht bewegen. Belangrijk is wel dat het lichaam deze bewegingen zonder belemmeringen kan maken. Het Blue Ocean matras biedt uitstekende veerkracht en vangt iedere beweging zacht op.

Volledige ondersteuning

Ons koudschuim omringt perfect jouw lichaam. Zo zakken jouw heupen en schouders heerlijk weg in het matras en kan jouw lichaam de juiste houding aannemen zodat je ruggengraat recht blijft. Hierdoor geniet je elke nacht van de juiste ondersteuning. Dit geldt in de situatie waarin wij op onze zij en op onze rug liggen. Het gevoel van comfort heeft alles te maken met de manier waarop onze wervelkolom wordt ondersteund.

Comfortabel

Een goed matras moet in eerste instantie zacht aanvoelen, maar tegelijk voldoende weerstand bieden wanneer het wordt samengedrukt. Dit principe wordt uitgedrukt in de SAG factor: de verhouding tussen de kracht die nodig is om de matraskern 65% in te drukken en de kracht die nodig is voor een indrukking van 25%.

Ons topkwaliteit koudschuim bezit een hoge SAG-factor en is daarmee een topkwaliteitsproduct om matrassen van te maken. Dat zorgt voor een comfortabel gevoel tijdens jouw nachtrust.

Duurzaam: 7 jaar kwaliteitsgarantie

Het Blue Ocean koudschuim is één van de meest duurzame koudschuim kwaliteiten die geproduceerd worden. Een Blue Ocean matras gaat jarenlang mee en verliest, in tegenstelling tot producten van een inferieure kwaliteit, in het gebruik nauwelijks aan comfort en veerkracht. Ook na jaren van intensief gebruik mag het kernmateriaal wat deze eigenschappen betreft niet achteruitgaan.

Wij staan volledig achter het duurzaam productieproces en de kwaliteit van dit koudschuim en geven 7 jaar kwaliteitsgarantie op het matras.

Gegarandeerde vormvastheid

Blue Ocean staat voor kwaliteit, een lange levensduur en gegarandeerde vormvastheid. De matrassen staan onder een voortduren kwaliteitstoezicht waarbij hoge normen worden gehanteerd. Laboratoriumtests tonen aan dat de eigenschappen van het Blue Ocean matras ook onder vochtige omstandigheden intact blijven. Dankzij de dichtheid van het materiaal, de speciale samenstelling en de manier van produceren worden deze eigenschappen in duurzaamheid en vormvastheid omgezet in een matrasschuim van hoogwaardige samenstelling. Die samenstelling van het materiaal maakt het onnodig om verschillende soorten schuim te combineren, wat de productiekosten reduceert.

Brandvertragend

Blue Ocean matrassen hebben een brandvertragende werking. Deze eigenschap zit al ingebouwd in het schuim en er zijn daarom geen extra brandvertragende stoffen of toevoegingen nodig.

Het koudschuim voldoet aan de “California 117-A&D” en “FMVS5302” standaarden, welke de vlamvertragende werking van dit materiaal beschrijven en vastleggen. Dat is zeker zorgeloos slapen.

Mensvriendelijk

Blue Ocean staat voor milieu- en mensvriendelijke productie. Blue Ocean voldoet aan de Oeko-Tex 100 product klasse I norm, een wereldwijde standaard waarmee stoffen worden getest en beoordeeld dat ze vrij zijn van schadelijke niveau van stoffen waarvan bekend is dat ze schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid.

Ons koudschuim heeft een zogenaamde “open celstructuur”. Dit zorgt ervoor dat het matras uitstekende ventilerende eigenschappen heeft. Hierdoor kunnen wij tijdens onze slaap een goede, comfortabele temperatuur en vochtbalans ervaren. Bovendien zorgt de gedifferentieerde celstructuur van de schuimcellen voor een constante optimalisering van het ligcomfort. De celstructuur zorgt er immers voor dat het Blue Ocean matras de natuurlijke contouren van ons lichaam volgt met een perfecte ondersteuning als resultaat. Zelfs de gevoelige huid van een baby mag zonder problemen in aanraking komen met het schuim. Zie ook www.oeko-tex.com

Goed ventilerend

Genieten en ontspannen met het comfort en de hygiënische omstandigheden van thuis, dat is wat je wilt als je op reis bent met de camper of caravan. De ventilerende eigenschappen laten het Blue Ocean matras altijd comfortabel, fris en hygiënisch aanvoelen. Per nacht verliezen wij veel vocht, zeker bij warm weer. Voor een deel wordt dit vocht door ons matras opgenomen. Door de open celstructuur van het ons koudschuim ventileert het matras zo goed dat dit vocht ook snel afgevoerd kan worden. Dit heeft het voordeel dat bijvoorbeeld de huisstofmijt bijna geen kans heeft om zich te ontwikkelen. En mede door deze sterke ventilerende eigenschap blijft het matras in ieder seizoen, in iedere temperatuur en luchtvochtigheid comfortabel aanvoelen.

Blue Ocean® is jouw specialist in hoogwaardige camper- en caravanmatrassen. Onze matrassen worden geleverd met een heerlijk dikke kern van 17 centimeter topkwaliteit koudschuim. Ervaar het hoogwaardige ligcomfort en alle andere de mogelijkheden van het Blue Ocean® Matras en lig 100 nachten proef!