Over ons

Welkom bij Blue Ocean®

De ervaring van mijn zoon als inspiratie voor Blue Ocean

Op een mooie zaterdag in juni zit onze zoon bij ons aan de keukentafel vol trots te vertellen over de aanschaf van zijn tweedehands caravan. Lekker erop uit met de kinderen zoals papa en mama dat vroeger ook met hem hebben gedaan.

Een ding vond hij wel slecht en dat heeft hij direct vervangen: het matras. Het zat vol met vlekken en was te vies om naar te kijken. Een paar dagen later zat ik te peinzen en langzaam maar zeker begon er een plan in mijn hoofd te ontwikkelen. Wat als mijn zoon nou niet de enige is die tegen dat probleem aanloopt? Wat als er nou (veel) meer mensen het matras in hun caravan of camper willen vervangen.

‘Een paar dagen later zat ik te peinzen en langzaam maar zeker begon er een plan in mijn hoofd te ontwikkelen.’

Ik deed marktonderzoek en concludeerde dat er een aantal lokale spelers zijn die maatwerkmatrassen aanbieden en dat vooral online doen. Hiervoor gebruiken zij een website die vol met allerlei typen matrassen staat en waar ik als consument in verdwaal. Dat moet anders kunnen, dacht ik. Ik begon hier en daar te praten over het opzetten van een eigen website. Een website met slechts een product: één matras van topkwaliteit. En zo ontstond Blue Ocean®.

Als je op vakantie gaat met je caravan of camper wil je op een matras liggen waarop je heerlijk kunt slapen. Dat staat bij Blue Ocean centraal.

Daarnaast had ik, naast het bieden van topkwaliteit en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, nog enkele andere wensen. Het matras moet een duurzaam karakter hebben en met de verkoop ervan wil ik een steentje kunnen bijdragen aan een schonere wereld. Een topkwaliteit koudschuim als grondstof, een tijk van bamboe en donaties aan goede doelen die onze oceanen beschermen sluiten perfect aan bij die gedachten.

Topkwaliteit koudschuim: minimale matrasdikte voor optimaal comfort met oog voor het milieu

Een matrasdikte van slechts 17 centimeter van dit topproduct bied je voldoende ondersteuning. Een verschil van maar liefst 3 tot 5 centimeter met andere matrassen. Doordat de basis zo geweldig is, verspillen wij minder grondstof waardoor wij onze CO2 footprint enorm reduceren. Bovendien worden veel matrassen gemaakt van verschillende lagen koudschuim om het gewenste comfort te krijgen. Dit zorgt ervoor dat er een dubbel productieproces plaatsvindt, immers de lagen moet op elkaar gekit worden. Bij ons matras van topkwaliteit koudschuim zijn die lagen simpelweg niet nodig. Als matras tijk gebruiken wij bamboe. Bamboe is een bijzonder duurzame vezel, sterk, koel, zacht en voelt zeer comfortabel aan.

En hoe zit het dan met die donaties aan goede doelen?

Hoe wij omgaan met natuurlijke bestanddelen van producten en welke materialen wij vandaag kiezen heeft invloed op de toekomst van mens en natuur. Ook op de korte termijn wil Blue Ocean bijdragen aan een duurzame en schonere wereld. Daarom ondersteunen we goede doelen die zich richten op het beschermen, schoonmaken en -houden van onze oceanen. Onze oceanen worden immers ook wel de longen van onze planeet genoemd. Wanneer het slecht gaat met de oceanen heeft dit impact op de hele planeet.

Van droom naar onderneming

Deze droom is inmiddels uitgegroeid tot een werkbaar plan dat met een team van marketingdeskundigen wordt uitgevoerd. De productie van de matrassen vindt plaats in Nederland met Nederlandse materialen.

Een duurzaam en hoogwaardig matras waarop je comfortabel kunt slapen in jouw caravan of camper. Dat gunnen wij iedere caravan- of campereigenaar en hun reisgenoten.

Op onze Blue Ocean® matrassen mag je standaard 100 nachten proefslapen, zo heb je alle tijd om te bepalen of jij en het Blue Ocean® matras een goede combinatie zijn.

Ervaar het comfort van het Blue Ocean camper en caravan matras en til jouw nachtrust naar een hoger niveau.

Tot ziens bij Blue Ocean®!

– Sybrand de Jager