FAQ

Veelgestelde vragen

Algemeen

We horen graag van je! Je kunt direct een vraag stellen via de chatknop of je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier, e-mail of telefoon. Bekijk hiervoor onze contactpagina.

Het is zeker mogelijk om een matras in een afwijkende maat te bestellen. Voor matrassen van minimaal 70 cm breed, maar met net wat andere maten dan een standaard matras, of voor matrassen met één schuine hoek kun je gebruikmaken van de bestelpagina voor maatwerkmatrassen.

Voor matrassen die meerdere schuine hoeken hebben of die aan smaller of korter zijn dan 70cm kun je gebruik maken van dit bestelformulier voor matrassen met afwijkende maten. Wanneer je dit invult sturen we je zo snel mogelijk een offerte.

Natuurlijk is het Blue Ocean® Matras ook verkrijgbaar in standaardmaten, zoals camper en caravan matras 140×200.  

Op dit moment leveren we nog geen matrassen met een ronde zijde. Wel onderzoeken we hoe we dit in ons productieproces mee kunnen nemen. Zodra dit mogelijk is zullen we hierover berichten via onze nieuwsbrief en social media.

Je hebt 100 nachten de tijd om proef te slapen. Hier lees je daar meer over: 100 nachten proefslapen. 

In een caravan of camper is niet elk matras geschikt. Naast dat er vaak schuine hoeken in caravan en campermatrassen zitten, staat een camper of caravan vaak een deel van het jaar afgesloten in een slecht geventileerde stalling. Dit komt de kwaliteit en hygiëne van je matras niet ten goede.

De Blue Ocean matrassen zijn gemaakt van topkwaliteit koudschuim. Dit ventileert goed, zodat je matras ook in de stalling goed blijft.

Ook zijn onze matrassen op maat gemaakt leverbaar, speciaal voor campers en caravans.

Wij hebben geen showroom om het matras te testen. Om die reden bieden wij 100 nachten proefslapen op al onze matrassen. Zo kun je het matras in je camper of caravan testen. Om zeker te weten dat je écht goed slaapt. Bevalt hij toch niet? Dan kun je hem binnen 100 dagen in de originele verpakking retourneren. Bewaar de verpakking dus goed.

Vind je dat toch nog spannend om een matras online te bestellen? Bezoek ons dan op één van de beurzen waar wij gedurende het jaar staan. Meld je aan voor onze nieuwsbrief (zie aanmeldformulier onderaan deze pagina) en we houden je op de hoogte van de data en locaties.

Een Blue Ocean matras betekent jarenlang comfortabel slapen. Door de topkwaliteit van het koudschuim en het bamboe overtrek gaat het matras tot wel 15 jaar mee.

Het verschil tussen de Blue Ocean matrassen voor campers en caravans zit hem in de dikte. Die voor campers en caravans zijn 17 cm dik en de matrassen voor thuis zijn 23 cm dik. Voor je camper of caravan wil je namelijk een niet te zwaar matras. Een iets dunner matras is voor campers en caravans daarom ideaal.

Daarnaast maken de meeste mensen thuis veel intensiever gebruik van hun matras. Om die reden adviseren we voor thuisgebruik het matras van 23 cm dik.

De Blue Ocean matras voor campers en caravans is standaard 17cm dik. Het medium matras is geschikt voor mensen met een lichaamsgewicht tot 110 kilo. Op de stevige variant slaap je tot een lichaamsgewicht van ongeveer 130 kilo comfortabel.

Voor mensen met een hoger lichaamsgewicht dan 130 kilo adviseren we om een dikker matras aan te schaffen. Bijvoorbeeld 22 cm, wat standaard is voor thuisgebruik. Bij die dikte lig je met ieder gewicht comfortabel. Controleer dan wel of een matras van die dikte ook in het bed van je camper of caravan past.

Het bestellen van een matras met een andere dikte dan 17 cm kan via ons bestelformulier voor afwijkende maten. We sturen je dan kosteloos en vrijblijvend een offerte toe.

Bestellen en retourneren

Je kunt het matras direct betalen via iDEAL, Creditcard of Klarna.

  • iDEAL, online betalen via je eigen bank (ABN AMRO, ING, Rabobank, ASN Bank, bunq, Handelsbanken, Knab, Regiobank, Revolut, SNS Bank, Triodos, Van Lanschot.
  • Creditcard; wij accepteren EuroCard/MasterCard, Visa en American Express.
  • Klarna betaal later; met ‘Betaal later’ van Klarna betaal je je bestelling achteraf zodra je deze hebt ontvangen en besloten hebt deze te houden.
  • Klarna Betaal in 3 delen; Betaal achteraf in 3 automatische betalingen.

Voor het leveren van een Blue Ocean matras hebben wij doorgaans 21 dagen nodig vanaf de besteldatum.

Wanneer het matras je toch niet bevalt kun je het binnen 100 dagen, bij voorkeur in de originele verpakking, retourneren. Bewaar de verpakking dus goed. Lees hier meer over retourneren. Je ontvangt dan het aankoopbedrag minus de retourkosten terug.
Let op: het recht op retour vervalt wanneer de maten van een maatwerkmatras verkeerd zijn doorgegeven.

Jammer om te horen dat het matras niet bevalt. Je kunt eenvoudig een retouraanvraag doen via onze klantenservice. Meer informatie over retourneren en de voorwaarden vind je op de retourpagina.

Ja, er zijn kosten verbonden aan het retourneren van je matras, namelijk 55 euro per matras. Je kunt eenvoudig een retouraanvraag indienen via het retourformulier. Onze klantenservice neemt dan contact met je op om een afspraak te maken om het matras bij je op te halen. De retourkosten worden in mindering gebracht op je terugbetaling.

Laat een bericht achter via onze chat of contactpagina en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

100 nachten proefslapen

Proefslapen is de manier om te ervaren of het Blue Ocean matras aan al jouw wensen voldoet. Enkele nachten proefslapen is onvoldoende. Jouw lichaam heeft even nodig voordat het gewend is aan het matras. Je moet kunnen ontdekken hoe het ligt, hoe je erop slaapt en hoe je de volgende ochtend wakker wordt. Dat kan het beste in jouw eigen vertrouwde omgeving: de camper of caravan.

De 100 nachten proefslapen start op de dag dat je het Blue Ocean matras in huis ontvangt. Vanaf die datum mag je 100 nachten proefslapen.  

Wanneer het Blue Ocean matras jou toch niet bevalt, dan kun je hem onbeschadigd, bij voorkeur in de originele verpakking, aan ons retourneren. Je ontvangt dan het aankoopbedrag minus de retourkosten van 55 euro per matras van ons terug. 

Let op: deze regeling geldt niet wanneer je het een maatwerkmatras wilt terugsturen i.v.m. verkeerd doorgegeven maten.  

Naast deze retourservice geldt het wettelijke herroepingsrecht van 14 dagen voor onze standaard matrassen.

Je hoeft tijdens de 100 nachten proefslapen niet op de verpakking te slapen. Bewaar het plastic wel. Wil je het matras retourneren, dan kan dit in de originele verpakking.  

Klantenservice

Allereerst, wat vervelend om te horen dat je een klacht hebt. We horen graag van je wat er mis is gegaan, zodat we dit kunnen oplossen en ervoor kunnen zorgen dat dit zich in de toekomst niet weer voordoet. 

Een klacht indienen kan via het contactformulier op onze website of door een email te sturen aan info@blueoceanmatrassen.nl. Graag in het onderwerpveld vermelden dat het om een klacht gaat.

Vermeld in je klacht duidelijk:

  1. Over welk product, service of over welk contact met ons je klacht gaat.
  2. Wanneer klacht is ontstaan.
  3. Wat er mis is of waar je ontevreden over bent.
  4. Of dit al opgelost is of hoe je het anders graag opgelost ziet.

Wij zullen zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van je klacht reageren.

Mocht je het niet eens zijn met de oplossing of komen we er samen niet uit? Dan kun je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag. Of je kunt je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform.