De tijk met bamboe wint snel aan populariteit. Het is niet voor niets dat Blue Ocean bamboe als matras tijk gebruikt. Het is een duurzame keuze, die bovendien heerlijk comfortabel slaapt.  In dit blog ontdek je wat bamboe is en zetten we de voordelen van een bamboe tijk voor je op een rijtje.

Wat is bamboe?

Bamboe is een natuurlijk, duurzame en eenvoudig te verbouwen grassoort. Bamboesoorten groeien zeer snel, de snelst groeiende hebben groeisnelheden van bijna een meter per dag, en vult zichzelf telkens aan.

Het wordt in uiteenlopende klimaten aangetroffen, van koude berggebieden tot tropische streken. Bamboe verspreidt zich met name met zijn wortels, die ondergronds ver kunnen uitgroeien, waarbij ze hier en daar nieuwe stengels boven de grond laten komen.

Bamboe heeft een groen imago en vormt daarmee een mooi alternatief voor katoen.

De voordelen van een bamboe tijk

Wij zetten alle voordelen van een bamboe tijk voor je op een rijtje.

Duurzaam

Een bamboe moederstam maakt na het kappen weer nieuwe kleinere stammen aan, waardoor het bamboebos zich weer snel kan vullen en meermaals kan worden geoogst. Dit maakt bamboe duurzaam. Producten die gemaakt zijn van bamboevezels zijn daardoor zeer milieuvriendelijk.

Warmteregulatie

Slapen op een matras van bamboe tijk betekent in de zomer koel en in de winter heerlijk warm slapen. Bamboevezels hebben namelijk dezelfde werking als airconditioning. Bamboevezels hebben een sterk absorberende open celstructuur waarmee het weefsel eenvoudiger en sneller vocht en transpiratie opneemt dan bijvoorbeeld katoen of synthetische stoffen.

Zijdezacht

Bamboe voelt zijdezacht aan voor jouw huid. Dat wordt door de meeste mensen als erg comfortabel ervaren. Heb je last van een gevoelige huid of ben je allergisch voor andere textielsoorten? Dankzij dit matras is er nu een natuurproduct beschikbaar en hoef je met een allergie niet meer voor een synthetisch product te kiezen. Een bamboe matras jouw beste vriend voor een heerlijke nachtrust.

Verdrijft schimmels en bacteriën

Aan een bamboe tijk komen geen pesticiden of andere bestrijdingsmiddelen te pas. Het materiaal zit van zichzelf vol natuurlijke antibacteriële stoffen, waardoor het schimmels en bacteriën verdrijft.

Behoud zijn kleur

Doordat bamboevezels uitstekend vocht opnemen, is het bestand tegen schadelijke UV-straling. Hierdoor behoudt jouw bamboe matras zijn kleur, zelfs in de felle zon.

Optimale drukverdeling

Een bamboe tijk is erg comfortabel en zorgt voor een optimale drukverdeling van jouw lichaam, zodat jouw ruggenwervel en spieren ontlast worden tijdens de slaap.

Blue Ocean® matrassen worden gemaakt van topkwaliteit koudschuim en zijn voorzien van een bamboe tijk. Een duurzame combinatie waardoor wij onze CO2 footprint enorm reduceren.

Wil je ook heerlijk comfortabel en duurzaam slapen in jouw caravan of camper en de voordelen van een matras van bamboe tijk zelf ervaren? Dat begrijpt Blue Ocean® matrassen als geen ander. Bestel nu jouw Blue Ocean matras en slaap 100 nachten proef.

Wil je meer informatie over het matras, advies op maat of heb je vragen? Neem contact met ons op via e-mail info@blueoceanmatrassen.nl of telefoon (+31527292331). Wij staan je graag te woord.